Hier vind je een overzicht van antwoorden op veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

NB: Voor vragen over de SAP PM online cursus zie de FAQ op de cursus site.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor onze organisatie en waar krijg je zelf energie van?

Ik heb de afgelopen jaren al vele onderhoudsorganisaties mogen helpen bij het concreet verbeteren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de aanwezige assets en werkprocessen rondom het onderhoud. Zie hiervoor ook mijn referenties.

Ik neem de ideeën en oplossingen die ik bij andere bedrijven heb gezien mee en kijk daardoor met een frisse blik naar jouw uitdagingen en vraagstukken. Ik maak daarnaast geen onderdeel uit van de interne politiek, waardoor ik, indien nodig, zaken wat scherper kan communiceren en sturen.

Verder ben ik iemand die er echt alles aan doet om een goed en duurzaam resultaat neer te zetten.

Persoonlijk vind ik het zelf vooral belangrijk om iets productiefs en meetbaars te doen, met een leuke groep mensen, op basis van gelijkwaardigheid. Daar krijg ik zelf het meeste energie van heb ik gemerkt in de afgelopen jaren.

Hoe kunnen wij het beste samenwerken?

Bij langdurige opdrachten werk ik meestal samen op basis van een standaard modelovereenkomst van de belastingdienst. Daarin zetten we dan de gemaakte afspraken over de opdracht, financiële vergoeding, verwachte urenbesteding en resultaat.

Dit zorgt voor heldere en duidelijke afspraken voor alle partijen, maakt expliciet duidelijk dat er geen sprake is van een fictieve dienstbetrekking en is daarmee volledig wet DBA proof.

We kunnen uiteraard ook op andere manieren samenwerken, bijvoorbeeld op basis van een gespecificeerde offerte. Na een persoonlijk gesprek stel ik deze dan op.

In de offerte beschrijf ik in ieder geval altijd de uit te voeren werkzaamheden en neem ik ook een plan van aanpak, globale planning, randvoorwaarden en financiële afspraken op.

Werk je ook via detachering-, ingenieurs en consultancy bureaus?

Jazeker, ik werk regelmatig samen met gerenommeerde bureaus. Ik heb daar ook geen moeite mee, mits de voorwaarden acceptabel zijn, het bedrijf kredietwaardig is en het voor mij daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft.

Als dat niet het geval is gaat mijn voorkeur uit naar een rechtstreekse samenwerking zonder tussenkomst van een bureau.

Een bijkomend voordeel is dat dit vaak ook een stuk voordeliger is voor jou als klant.

Welke opleidingen, cursussen en trainingen heb je gevolgd?

Ik heb eerst MTS Werktuigbouwkunde en vervolgens HBO Business engineering gestudeerd. Daarna heb ik nog mijn post-HBO Onderhoud & Management behaald en vele trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van SAP PM, maintenance & asset management (o.a. het IAM Certificate in Asset Management).

Naast theoretische kennis heb ik jarenlange praktijkervaring opgedaan (met de ‘poten in de klei’ zoals ze dat zo mooi zeggen).

Mijn meest recente CV kun je uiteraard altijd opvragen.

Hoe ben je verzekerd?

Ik heb om risico’s af te dekken een arbeidsongeschiktheid verzekering, rechtsbijstand verzekering, bedrijfsaansprakelijkheid- en beroepsaansprakelijkheid verzekering afgesloten.

Wil je meer info, bijvoorbeeld over de gedekte bedragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier, mail of bel me.

Waarom blog je?

Van jongs af aan houd ik enorm van schrijven. Mijn opa was journalist, dus misschien heeft hij me wel aangestoken op jonge leeftijd 🙂 Op mijn website blog ik specifiek over alles wat mij inspireert op SAP PM, maintenance & reliability engineering en asset management gebied.

Daarbij kies ik vaak onderwerpen die direct uit de dagelijkse praktijk zijn gegrepen en deel ik zoveel mogelijk waardevolle informatie met mijn lezers. Ik vind het internet echt een fantastisch medium daarvoor. Op die manier hoop ik ook andere professionals te bereiken, te inspireren en vooral verder te helpen.

Kunnen we als bedrijf ook gebruik maken van jouw blog of schrijfkwaliteiten?

Heb je als bedrijf een product of dienst hebt waarvan je denkt dat het goed aansluit bij mijn blog? Of zoek je een enthousiaste ambassadeur om mee samen te werken? Neem dan gerust contact op.

Ik kan dan bijvoorbeeld tegen een beperkte vergoeding hier een gastblog over schrijven, zolang het wel mijn eigen tekst blijft en ik zelf achter het bedrijf en het product of de dienst sta.