Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

NB: Voor vragen over de SAP PM online cursus zie deze FAQ.

Wat is jouw toegevoegde waarde voor onze organisatie en waar krijg je zelf energie van?

Ik heb sinds 2015 al vele onderhoudsorganisaties (met name in de procesindustrie) geholpen bij het concreet verbeteren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de aanwezige assets en werkprocessen rondom het onderhoud. Zie ook mijn referenties.

Ik neem de ideeën en oplossingen die ik bij andere bedrijven heb gezien mee en kijk met een frisse blik naar jouw uitdagingen en vraagstukken. Ik ben ook geen onderdeel van interne politiek, waardoor ik, indien nodig, zaken wat scherper kan communiceren en sturen.

Verder ben ik iemand die er alles aan doet om een goed en duurzaam resultaat neer te zetten.

Ik vind het zelf vooral belangrijk om iets productiefs en meetbaars te doen, met een leuke groep mensen, op basis van gelijkwaardigheid. Daar krijg ik  de meeste energie van.

Hoe kunnen wij het beste samenwerken?

Bij langdurige opdrachten werk ik meestal samen op basis van een standaard modelovereenkomst van de belastingdienst. Daarin zetten we dan de gemaakte afspraken over de opdracht, financiële vergoeding, verwachte urenbesteding en resultaat.

Dit zorgt voor heldere en duidelijke afspraken voor alle partijen, maakt expliciet duidelijk dat er geen sprake is van een fictieve dienstbetrekking en is daarmee volledig wet DBA proof.

We kunnen uiteraard ook op andere manieren samenwerken, bijvoorbeeld op basis van een gespecificeerde offerte. Na een persoonlijk gesprek stel ik deze dan op.

In de offerte beschrijf ik in ieder geval altijd de uit te voeren werkzaamheden en neem ik ook een plan van aanpak, globale planning, randvoorwaarden en financiële afspraken op.

Werk je ook via detachering-, ingenieurs en consultancy bureaus?

Jazeker, ik werk af en toe samen met gerenommeerde bureaus. Ik heb daar op zich geen moeite mee, mits de voorwaarden acceptabel zijn, het bedrijf kredietwaardig en transparant is qua marge en het voor alle partijen daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft.

Als dat niet het geval is gaat mijn voorkeur uit naar een rechtstreekse samenwerking zonder tussenkomst van een bureau.

Een bijkomend voordeel is dat dit vaak ook een stuk voordeliger is voor jou als klant.

Welke opleidingen, cursussen en trainingen heb je gevolgd?

Ik heb eerst MTS Werktuigbouwkunde en vervolgens HBO Business engineering gestudeerd. Daarna heb ik nog mijn post-HBO Onderhoud & Management behaald en vele trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van SAP PM, maintenance & asset management (o.a. het IAM Certificate in Asset Management).

Naast theoretische kennis heb ik jaren praktijkervaring opgedaan (met de ‘poten in de klei’ zoals ze dat zo mooi zeggen).

Mijn meest recente CV kun je uiteraard altijd opvragen.

Hoe ben je verzekerd?

Ik heb om risico’s af te dekken een arbeidsongeschiktheid verzekering, rechtsbijstand verzekering, bedrijfsaansprakelijkheid- en beroepsaansprakelijkheid verzekering afgesloten.

Wil je meer info, bijvoorbeeld over gedekte bedragen? Neem dan contact op via het contactformulier, mail of bel me.

Waarom blog je?

Van jongs af aan houd ik enorm van schrijven. Mijn opa was journalist, misschien heeft hij me wel aangestoken op jonge leeftijd 🙂 Op mijn website blog ik specifiek over alles wat mij inspireert op SAP PM, maintenance & reliability engineering en asset management gebied.

Daarbij kies ik vaak onderwerpen die direct uit de dagelijkse praktijk zijn gegrepen en deel ik zoveel mogelijk waardevolle informatie met mijn lezers. Ik vind het internet echt een fantastisch medium daarvoor. Op die manier hoop ik ook andere professionals te bereiken, te inspireren en vooral verder te helpen.