Waarom mensen niet van SAP PM houden
Tja…waarom is dat eigenlijk? Veel mensen die in aanraking komen met SAP PM vinden het een moeilijk en frustrerend programma.
Tja…waarom is dat eigenlijk? Veel mensen die in aanraking komen met SAP PM vinden het een moeilijk en frustrerend programma.
In deze blog leer je het verschil tussen varianten en layouts in SAP PM.
Ook leg ik uit hoe je varianten en layouts kunt inzetten om SAP PM voor je te laten werken en hoe je een transactie direct laat opstarten met jouw persoonlijke variant.
Het gebruik van varianten en layouts in SAP PM bespaart kostbare tijd en vermindert de kans op menselijke fouten.
In deze korte blog vertel ik je wat meer over de planner group, main work centers en work centers op taakregel niveau in SAP PM.
Je leert wat de verschillen zijn, hoe je ze aanmaakt en hoe SAP dit heeft bedacht.
Wie met SAP PM werkt kan er niet omheen, de bekende SAP transacties. Deze herken je (als je technische namen aan hebt staan*) aan de afkortingen bijv. IW28, IW38, etc. Het zijn eigenlijk codes die gebruikt worden om een functie of programma in SAP snel op te roepen en uit te voeren.
De meest gebruikte SAP transacties heb je waarschijnlijk wel in jouw favorieten staan, maar soms mis je net die ene handige transactie. Een ‘cheatsheet’ helpt hierbij, waar alle veelgebruikte transactiecodes op staan.
De meeste onderhoudsorganisaties hebben een gatekeeping proces in de onderhoud werkstroom. Tijdens deze gatekeeping worden alle nieuwe meldingen (“werkaanvragen”) beoordeeld en waar nodig gecorrigeerd. Je kunt het zien als ‘de acceptatie’ van de melding. Iedereen mag melden, maar of de melding in behandeling wordt genomen en welke prioriteit deze krijgt bepaald de gatekeeping commissie (of de gatekeeper, want bij sommige organisaties is dit namelijk 1 rol die is toegewezen aan iemand).
In deze blog lees je meer over het doel van het gatekeeping proces, waar het zich bevindt in de werkstroom en waar op gelet dient te worden. Lees meer
Assets in SAP PM worden vastgelegd als functieplaatsen en equipments in de functieplaats structuur. De functieplaats structuur van SAP PM vormt daarmee de backbone van het onderhoudsbeheersysteem.
Wat ik vaak tegenkom in de praktijk is dat individuele gebruiker instellingen ervoor zorgen dat handige gegevens niet zichtbaar zijn in de functieplaats structuur. Je kunt dit zelf gelukkig makkelijk aanpassen. Met een eenmalige instelling zijn voortaan alle handige gegevens van functieplaatsen / equipments / componenten direct zichtbaar in de door jou gewenste volgorde.
Hoe je dit instelt laat ik je zien in de onderstaande video (4.21 min) op mijn YouTube kanaal.
Mijn laagdrempelige online SAP PM cursus bevat tal van dit soort tips en tricks. Investeer in jezelf en geef jouw SAP PM kennis direct een boost, waardoor jouw dagelijkse werk een stuk gemakkelijker en leuker wordt.
Deze cursus is ook geschikt als je nog helemaal geen ervaring hebt met SAP PM en het programma goed wilt leren gebruiken ‘zoals SAP het bedacht heeft’.
Ga snel aan de slag en geef jouw SAP kennis een boost!
Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op, ik help je graag!
Mijn allereerste blog van 2022 is een feit! Voor iedereen die dit leest, de allerbeste wensen. Een van mijn goede voornemens is om dit jaar weer wat meer blogs te schrijven, dus ik ben maar direct begonnen 🙂
In deze blog ga ik je iets leren wat iedere eindgebruiker van SAP PM eigenlijk zou moeten kennen.
Maar eerst wil ik iets vertellen over de werkstroom.