SAP PM module tips & tricks: een gouden tip voor een goed begin van de werkstroom!

SAP PM online cursus

Mijn allereerste blog van 2022 is een feit! Voor iedereen die dit leest, de allerbeste wensen. Een van mijn goede voornemens is om dit jaar weer wat meer blogs te schrijven, dus ik ben maar direct begonnen 🙂

In deze blog ga ik je iets leren wat iedere eindgebruiker van SAP PM eigenlijk zou moeten kennen.

Maar eerst wil ik iets vertellen over de werkstroom.

Een goede werkstroom is wat mij betreft namelijk de basis van elke onderhoudsorganisatie. Afhandelen van storingen en uitvoeren van geplande klussen zorgen ervoor dat installaties veilig, betrouwbaar en beschikbaar zijn. De werkstroom heeft verschillende doelen:

  • De juiste klus doen met de juiste urgentie
  • Goede scoping en voorbereiding met minimale inspanning
  • Tijdige uitvoering van (preventief) onderhoud zekerstellen
  • Efficiënt uitvoeren van klussen waardoor kosten worden bespaard
  • In 1x goed uitvoeren
  • Informatie genereren om te verbeteren
  • Kostenbeheersing door inzicht in uitgaven en verplichtingen

Het goed inrichten van de werkstroom is dus een belangrijke stap in het realiseren van ‘good assetmanagement practice’.

Werkt jouw organisatie met SAP PM? Dan is het begin van deze werkstroom waarschijnlijk een melding (of notification op zijn Engels). Vervolgens wordt deze melding waarschijnlijk in een gatekeeping / ochtendoverleg besproken, waarna (bij akkoord) een order wordt gecreëerd welke weer verder wordt uitgewerkt etc etc…Waarschijnlijk ongeveer volgens onderstaande werkstroom.

Onderhoud werkstroom

Voor een goede werkstroom wil je dat een afwijking aan een installatie slechts 1 keer gemeld wordt. Niemand zit namelijk te wachten op dubbele meldingen. Dat geeft alleen maar verwarring in de gatekeeping, onnodige extra handelingen (een melding die weer moet worden afgesloten) en ook bij analyses zit je in de dataset natuurlijk niet te wachten op dubbele meldingen.

Hoe los je dit op?

Zorg ervoor dat eindgebruikers tijdens het maken van een nieuwe melding ook even checken of er misschien al een melding is gemaakt. Gelukkig kan dit heel eenvoudig in SAP PM.

In onderstaande video (van slechts 2 minuten) leg ik uit hoe je dit eenvoudig checkt. Leer dit trucje aan jouw eindgebruikers en voorkom hiermee vele dubbele meldingen in de toekomst!

Vond je dit interessant?

Mijn laagdrempelige online SAP PM cursus bevat tal van dit soort tips en tricks. Investeer in jezelf en geef jouw SAP PM kennis direct een boost, waardoor jouw dagelijkse werk een stuk gemakkelijker en leuker wordt.

Deze cursus is ook geschikt als je nog helemaal geen ervaring hebt met SAP PM en het programma goed wilt leren gebruiken ‘zoals SAP het bedacht heeft’.

Ga snel aan de slag en geef jouw SAP kennis een boost!

Heb je nog SAP gerelateerde vragen? Neem gerust contact met me op, ik help je graag!

Startende maintenance engineer?

Ben jij een startende maintenance engineer? Lees dan ook zeker eens mijn boek! Hierin deel ik o.a. tips en tricks die ik zelf graag had willen ontvangen toen ik aan het begin van mijn carrière stond.

Het praktijkboek voor de startende maintenance engineer

Recent
Reacties
Tags

Categorieën

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *