SAP PM module tips & tricks: SAP beveiligingsmeldingen uitschakelen

Raak jij ook zo geïrriteerd van al die SAP beveiligingsmeldingen tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden? Ik in ieder geval wel. In deze blog leg ik je uit hoe je deze meldingen kunt uitschakelen.

Meer leren over SAP PM? Volg de online cursus met alle tips & tricks en basisfunctionaliteiten!

SAP PM online cursusSAP PM cursus review

Je herkent het volgende vast wel als je regelmatig met SAP PM werkt. Je wilt een bijlage van een melding of order openen en telkens verschijnt er een beveiligingsmelding met de vraag ‘of je de toegang tot deze bestanden wilt toestaan of weigeren’.

Dit type beveiligingsmelding verschijnt zeer regelmatig als je in SAP PM werkt.

Gelukkig is er een structurele oplossing om deze melding uit te schakelen.

Ga hiervoor in SAP rechtsbovenin naar het symbool met de kleine en grote tandwieltjes > klik erop (Alt +F12 werkt overigens ook, afhankelijk van jouw SAP versie ziet het symbool er wellicht anders uit) > selecteer vervolgens opties > het onderstaande scherm opent.

Klik vervolgens op beveiligingsinstellingen > beveiligingsconfiguratie openen.

Ik heb in het onderstaande screenshot voorbeeld alle beveiligingsinstellingen gedeactiveerd. Met die instelling ben je er absoluut van verzekerd dat er geen beveiligingsmeldingen meer verschijnen.

Een wat meer tijdrovende, maar beter beveiligde oplossing kan zijn om handmatig op te geven in welke mappen of stations je SAP wilt laten lezen / schrijven zonder dat er telkens om toestemming wordt gevraagd.

Open hiervoor de beveiligingsconfiguratie > ga naar de laatste regel van de “Beveiligingsregels”. Kies invoegen.

Vervolgens kun je zelf regels gaan definiëren voor de toegang tot bepaalde schijven of mappen. Eenmaal ingesteld houdt SAP hier dan rekening mee en krijg je voor de reeds toegestane schijven en mappen niet steeds meer de melding met de vraag of je de toegang wilt toestaan of wilt weigeren.

Tot slot

Ik ben uiteraard benieuwd of jij als SAP PM gebruiker wat aan de tip in deze blog hebt gehad. Misschien heb je zelf nog goede tips of aanvullingen? Leuk als je het me laat weten in een reactie, op linkedin of in een persoonlijk berichtje.

Voeg mij ook gerust toe op LinkedIn, Instagram en schrijf je gratis in op mijn website om nooit meer een nieuwe blog te missen.

Hulp nodig met SAP PM?

Heb je zelf hulp nodig of wil je investeren in jouw medewerkers (en procesverbetering) door ze handige tips & tricks aan te leren in SAP PM? Zodat hun werkplezier toeneemt en de tijd en effort die ze aan SAP ‘moeten’ besteden juist afneemt? Speciaal hiervoor heb ik een online SAP PM cursus of als alternatief een korte incompany SAP PM training ontwikkeld. Ik laat jouw medewerkers eerst alle nuttige tips en tricks zien in SAP PM en vervolgens help ik jouw medewerkers ook nog 1 op 1 om de basis echt goed onder de knie te krijgen. Dit alles met een praktijkgerichte benadering gefocust op het strikt noodzakelijke qua handelingen in SAP, want ik weet als geen ander dat technici liever met techniek bezig zijn dan met SAP.

Wil je verder lezen?

Werk je zelf veel met SAP PM of heb je een key user rol en wil je meer leren over standaard SAP PM functionaliteiten, best practices & tips en tricks? Dan kan ik je van harte het onderstaande boek van Karl Liebstückel aanraden. In dit boek vind je alle benodigde informatie. Ik gebruik het zelf ook veel als naslagwerk.

(Ik ontvang een kleine vergoeding als je dit boek of iets anders koopt via mijn link. Leuk als je dat wilt doen! Ik steek veel tijd en energie in mijn blogs. Jouw support helpt mij om mijn website te onderhouden en deze blogs met waardevolle content te blijven schrijven. Het kost jou niets extra’s).

Startende maintenance engineer?

Ben jij een startende maintenance engineer? Lees dan ook zeker eens mijn boek! Hierin deel ik o.a. tips en tricks die ik zelf graag had willen ontvangen toen ik aan het begin van mijn carrière stond.

Het praktijkboek voor de startende maintenance engineer

Recent
Reacties
Tags

Categorieën

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *